Stram Kurs – Hvem stemmer på dem?

Forud for Folketingsvalget, lavede YouGov en såkaldt vælgermåling, hvor de analyserede sig frem til prototypen på en Stram Kurs-vælger.

Ifølge analyserne havde en kernevælger følgende karakteristika:

Mand, (ca 75% af SK’s vælgere), single, ingen børn, 40-59 år, EU-modstander, imod Kongehuset, fortaler for A-kraft og fri Cannabis, og mener, at den globale befolkningstilvækst udgør det største miljøproblem.

Stifteren af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, er til stede under markeringen af Arbejdernes Internationale Kampdag i Fælledparken i København, onsdag den 1. maj 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Personligt kender jeg en del, der falder udenfor denne kategori, indbefattet mig selv. Jeg tror, at der findes et stort tavst flertal, af helt almindelige, hårdtarbejdende danskere, der er tilhængere af Stram Kurs’ politik, af forskellige årsager.

Rigtig mange er dødtrætte af den hastigt stigende tilvækst af muslimske indvandrere og migranter, der stormer frem, med bål, brand, uterlig adfærd og urimelig krævementalitet. Som tidligere regeringer ser som en berigelse, mens kun Stram Kurs anerkender, at det er et problem.

Ganske almindelige borgere, der hver dag går på arbejde, har økonomiske og familiære forpligtelser, skal få en hverdag med huslån, kassekredit, børnepasning og omsorg for familiens gamle til at gå op i en højere enhed. Når de ser, at der gang på gang bliver skåret ned på kernevelfærden, mens deres surt tjente skattekroner går til utaknemmelige, krævende, fjendtlige tilløbere, der ikke agter at yde en indsats, men får velfærdsgoderne serveret på et sølvfad. Tidligere regeringer har skruet op for ’kulturberigernes’ velfærd, på bekostning af danskernes. Kun Stram Kurs forlanger, at velfærden skal være forbeholdt danskerne.

Andre har stemt på Stram Kurs, alene i protest over de nuværende politikere, der sidder og scorer enorme pensionsordninger, mens de skærer ned på pensionerne til folket, og sætter pensionsalderen op. Politikerlede og mistillid til de etablerede partier, har givetvis også sendt stemmer i Rasmus Paludans retning. 

Og så er der mange, der er tilhænger af sådan en rigtig rebel, som Paludan jo er. Hans videoer på Youtube er set over 20 mio gange, og rigtig mange synes, at han hans tilgang til politik er forfriskende provokerende og anderledes. På den fede måde.

Og de voldelige uroligheder på Nørrebro i april, efter Paludans demo, hvor autonome venstreekstremister gik amok i gaderne, havde givetvis den modsatte effekt af hvad, de autonome havde håbet på. Efter denne episode fik mange danskere øjnene op for, hvilke kræfter, vi er oppe imod, og hvilken vej, vores samfund bevæger sig, hvis vi ikke hiver i nødbremsen og får toget stoppet. Og her er der heldigvis rigtig mange, der sætter deres lid til mod Rasmus Paludan og Stram Kurs.  

Skriv et svar